Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, очакват се валежи

Днес ще преобладава слънчево време, но въздушната маса ще е силно неустойчива. В много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в централната част на страната, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в Северозападна България, където ще проникне по-хладен въздух - между 26° и 29°, в София - около 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни
краткотрайни валежи и гръмотевици, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

16 градуса е температурата в утрото на 4 юни в Смолян. Утрото е облачно, по-късно ще се появи и слънце. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималната температура ще достигне 26 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини