Тодор Батков-син окончателно остана без депутатско място, кой ще е вторият от ДПС

Както още вчера СмолянБГвести прогнозира системата  Хеър-Ниймайер  оставя с депутат по-малко ГЕРБ-СДС, за сметка на ПП  Величие.  Това на практика означава, че Тодор Батков-син не е избран  за народен представител. Системата оставя без депутатско място и Михал Камбарев от ПП-ДБ . Тодор Батков-син преди минути написа  обръщение към родопчани в социалните мрежи:
 
" За съжаление НЕ СЪМ избран за народен представител от Област Смолян! ДПС с 11,702 гласа получават 2 депутатски места, ГЕРБ-СДС с 10,360 гласа получава 1 депутатско място и Величие с 903 гласа получава 1 депутатско място.
Получил съм подкрепата на 2,177 души с преференция - на вас ви дължа едно огромно благодаря! Огорчен съм, че няма да мога да ви представлявам в парламента, но в лицето на д-р Красимир Събев без съмнение ще срещнете отзивчивост.
По време на предизборната кампания изминах над 10,000 км, посетих над 100 населени места (повечето по няколко пъти), срещнах се и разговарях с хиляди хора. Споделихте с мен радости, тъга, надежди и страхове. Обсъждахме проблемите, пред които е изправена областта и аз предложих конкретни решения. За неуспеха мога да обвиня избирателната система, която е очевидно безумна. Но търся вината първо в себе си - може би не съм бил достатъчно убедителен, достатъчно активен и достатъчно близо до хората.
От сърце се надявам нещата в Родопите да започнат да се променят към по-добро. Надявам се да се инвестира в инфраструктура, да се създават нови и добре платени работни места, да се обърне повече внимание на образованието и културата. Само така ще се повиши жизнения стандарт, младите няма да бягат, а бабите и дядовците ни ще имат достойни старини!
Дори и извън парламента, аз ще продължа да помагам - за мен подобряването на живота в Родопите е кауза, а не трудоустройване. Няма да подведа хората, които разчитат на мен и са ми гласували доверие, каза още Батков-син
 
Още вчера СмолянБг вести прогнозира това пренареждане на депутатите като първи вариант.
Все още има  малка  вероятност,  повторното изчисление по системата  Хеър-Ниймайер  да открие техническа или друга  грешка и да пренареди четвъртия мандат. 
 
Поглед към листите и резултатите от изборите показват, че освен Хайри Садъков от ДПС в парламента с него трябва да отиде Николай Юруков от Девин, който има 940 преференции. Това обаче  не е окончателно тъй като ДПС често изненадват с вътрешнопартийните си  решения.
Водачът на листата на ПП  Величие  Кристиан   Карабельов също от Девин,  още не е излязъл с официално обръщение към избирателите си. 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини