Зам.- кметът на Девин Юруков се отказа от депутатското място на ДПС, Джандев се връща в НС

    Както още преди дни СмолянБГвести писа, големият брой преференции, осигуряващи място на Николай Юруков в НС, не означава че той ще е един от сигурните депутати от Смолянски район. ДПС неведнъж са изненадвали с вътрешно партийни решения. Днес председателят на Областния съвет на ДПС Румен Пехливанов съобщи, че младият Анджей Джандев ще е вторият депутат на ДПС, а не зам.- кметът на Девин Юруков. 
    Пехливанов благодари на всички активисти, кметове, общински съветници и участници в листата за народни представители от 22 МИР–Смолян, както и на д-р Денис Инджов – кандидат в листата за европейски парламент за положените от тях усилия по време на кампанията. 
     
    "Благодаря специално на г-н Николай Юруков – 3-ти в листата, за участието му за първи път в екипа на ДПС, както и за проявената от него лоялност към принципите на ДПС. Вчера той подаде съответното заявление да не бъде обявяван за избран за народен представител, поради разместване в подредбата на листата с преференции, което е основен принцип на ДПС. С това свое действие той показа, че за него е важно колективното, а не личното и ще продължи да работи за благото на община Девин и нейните жители, заедно с всички народни представители и членове на европейския парламент от Движение за права и свободи", каза още Пехливанов.
    Той допълни, че всички участници в листата имат статут на избрани и ръководството ще продължава да работи с тях за просперитета на област Смолян.
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини