Жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки

За 14 юни НИМХ обяви оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки! 10 градуса е температурата в петъчното утро в Смолян. Утрото е облачно, така ще се задържи през целия ден. Ще има валежи от дъжд, след обяд на места интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Количества на валежа за денонощието: 20-35 mm. Максималната температура през деня ще достигне 20 градуса.

Днес над югоизточната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, на много места интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки. От запад валежите ще спират и над Северозападна България облачността ще се разкъса до предимно слънчево, а в Източна валежите ще спрат през нощта срещу събота. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.

В планините времето ще е динамично. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини