Турнир по футбол събира средства за лечението на 17-годишния Мариян

Изображение 1 от 4

    Благотворителен турнир по футбол се играе в момента на спортните площадки до стария стадион в Смолян. Той беше организиран от приятели и съученици на Мариян Давидов в помощ на неговото лечение в чужбина. Турнирът започна вчера с 16 отбора. Играят се 2 полувремена по 15 минути. Таксата за всеки участник е 20 лева. Отделно от това има поставена кутия за дарения.
    "Турнирът върви много добре. Ние обичаме футбола, но чувството е особено, когато се играе с кауза", каза Росен Кордов - един от организаторите.
    Финалната среща е тази вечер от 19 часа и младежите канят смолянчани да ги подкрепят в благородната им кауза.

    17-годишният Мариян Давидов в петък замина по спешност за лечение в Турция. Първоначалната сума за постъпването му в клиника е събрана, но благотворителните инициативи продължават.
    Съучениците на Мариян са имали емоционална среща с баща му преди заминаването. "Беше много трогнат, че бяхме събрали една определена сума, благодари ни много", каза Станислав Гърбелов - съученик и приятел на Мариян.
     Бащата Иво Давидов изрази своята сърдечна благодарност към всички дарители и с пост в социалните мрежи. Вашият благороден жест ни дава надежда и сила да продължим напред и да се борим, благодарение на всички вас авансовата сума от 60 хил. евро е събрана и тръгваме за Турция, написа той. За лечението на Мариян обаче ще са нужни още средства. Освен футболния турнир предстои благотворително дрифт шоу. "Организираме го с помощта на всички момчета от "Колите в Смолян", то ще се проведе на 23-ти този месец от 13 часа на паркинга на смолянския стадион", каза Петър Келешев - съученик и приятел на Мариян.
    За лечението на Мариян се събират средства и с благотворителен базар. Всеки може също да помогне с превод по банкова сметка:
     
    Пощенска банка
    IBAN: BG12BPBI79271041399201
    BIC:   BPBIBGSF
    Получател: Иво Давидов
    Основание: за лечение на Мариян Ивов Давидов

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини