Млади художници на „Колорит“ показват над 200 творби в годишна изложба

    Традиционна годишна изложба представят младите художници на хасковската Школа по приложни изкуства „Колорит“ към читалище „Заря 1858“. Експозицията е под надслов „Преплитане“, което присъства в част от творбите на децата. Има преплитане между изкуство и археология.

    В изложбата са включени над 200 творби смесена техника и графика. Има също кули и кубове, изрисувани от децата. Картините са подредени във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и в зала „Археология“ в Регионалния исторически музей.

    Всяка година школата с ръководител Веселина Делчева дава възможност на свои възпитаници да представят самостоятелна изложба. Тази година авторите са Ивайла Владимирова, която е от 12 години в школата и ще учи „Архитектура“, и Недялко Узунов, който е от 13 години години в школата и ще продължи обучението си с „Инженерен дизайн“. Двамата са участвали в над 30 изложби на школата и са печелили много конкурси и стипендии.

    Официалното откриване на изложбата е от 18:30 часа днес. Ръководителят Веселина Делчева благодари на домакините начело с директорите на двете културни средища Анна Щилянова и Пенко Добрев за осигурените помещения, в които са разположени картините. Експозицията ще остане до края на седмицата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини