Община Радомир организира три летни занимални за деца и младежи на територията на общината

Изображение 1 от 3

    Община Радомир организира три летни занимални за деца и младежи на територията на общината, чиято цел е да се осигурят забавни, образователни и ангажиращи дейности за деца и младежи през летните месеци.
    Инициативите са съвместно усилие на Община Радомир, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, РУ-Радомир, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за подкрепа на личностното развитие-общински детски комплекс, Общински исторически музей и Народно читалище „Напредък-1895“.
    Партньорството на всички институции създаде три различни по дейност занимални, но с една обща цел – безопасна и стимулираща среда!
    Лятната програма „Лято в действие“ стартира от 17 юни и ще продължи до 19 юли. Заниманията са насочени към деца на възраст от 6 до 12 години и ще се провеждат от 8:30 до 17ч. на територията на ЦПЛР-ОДК и НЧ „Напредък-1895“.
    В програмата са включени разнообразни дейности, които насърчават креативността, физическата активност и социалното взаимодействие, като се акцентира върху ателие по изкуства и занаяти; спорни дейности; занимания за опазване на околната среда; запознаване с местната култура и традиции; занимания, стимулиращи любовта към четенето и насърчаване на творческото писане сред децата; клубове по интереси и екскурзии.
    „Детска академия за спорт и превенция“ в Радомир бележи вълнуващо начало, тъй като се стреми да предостави на децата и младежите в града платформа за личностно израстване чрез спортни дейности и инициативи за превенция. Академията стартира от 1 юли и ще продължи до 31 август 2024г. Тази иновативна програма има за цел да насърчи здравословния начин на живот, да подобри физическото здраве и психическото благополучие на младите хора и да намали риска от участие в рисково поведение. Дейностите ще бъдат насочени в две направления. „Ваканция на село“ е инициатива, която е специално проектирана да ангажира деца на възраст 7-14 години през лятната ваканция и ще се проведе в 6 от по-големите села на територията на общината. Програмата има за цел да съчетае удоволствието от селския живот с образователни и забавни дейности, които насърчават активния начин на живот, а децата ще имат възможност да участват в широк спектър от преживявания.
    Академията ще предложи разнообразна гама от спортни програми за младежи от 15-18г. , включително футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика и много други, които ще се провеждат в залата на МКИЦ „Европа“ в град Радомир. Тези дейности не само ще помогнат на децата и младежите да развият своите физически способности, но и ще ги научат на отборна работа, лидерство, дисциплина и уважение към другите.
    Освен това програмата включва компонент за превенция, който се фокусира върху обучението на младите хора относно важността на вземането на информирани решения, справянето с бедствия и аварии, пътна безопасност, превенция на рисково поведение и разпознаването и избягването на високорискови ситуации.
    С организирането на тази детска академия, Радомир прави значителна крачка към създаването на по-здравословна и по-безопасна общност за своите млади жители.
    Като предоставя достъп до качествени спортни съоръжения и опитни треньори, както и като насърчава култура на превенция и отговорност.
    „Моето бъдеще - в моите ръце“ е специална лятна програма, създадена за потребителите, живеещи в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания (ЦНСТДБУ) 1 и 2 в село Дрен. Тази инициатива има за цел да осигури набор от образователни, развлекателни и социално значими дейности, които насърчават развитието на децата, тяхната независимост и способността им да планират бъдещето си. Програмата ще се съсредоточи върху няколко ключови компонента- Управление на лични финанси; Умения за здраве; Арт ателие и спорт; Професионално ориентиране.
    Чрез осигуряване на всеобхватна и персонализирана програма, „Моето бъдеще- в моите ръце“ има за цел да даде възможност на децата, живеещи в ЦНСТДБУ 1 и 2 в село Дрен, като им помогне да преодолеят предизвикателствата и да постигнат своя пълен потенциал.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини