Fun Lovin’ Criminals с нов концерт в България

Последният концерт на криминалните от Ню Йорк се превърна в ярко, шумно парти, което още се помни в София и бандата побърза да обяви нов концерт у нас, този път – клубен гиг. Заразителен микс от кинематографичен хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада. Това са Fun Lovin’ Criminals, които България познава и обича. 

Fun Lovin’ Criminals се сформират през 1993 г., след като Фаст среща Хюи в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум “Come Find Yourself” достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино.

Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на Fun Lovin’ Criminals, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Брайън „Fast“ Лайзър, Франк Бенбини и Наим Кортаци от Happy Mondays.

На живо в София публиката ще може да чуе последното EP на Fun Lovin’ Criminals “The Capistrano Sessions” и много от любимите хитове на бандата. Билетите за концерта са вече в продажба и стартират на цени от 33 лв. в мрежата на Ticket Station.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини