Задържаха мъж, издирван да излежи присъда за опит за убийство

Изображение 1 от 3

    Най-тежката мярка за неотклонение получи 47-годишният Т.Е., издирван от нидерландските власти да излежи присъда за опит за убийство и причиняване на тежка телесна повреда. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

    Мъжът е с двойно гражданство – турско и нидерландско. Бил е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на 27.06.2024 г. във връзка с европейска заповед за арест, издадена въз основа на съдебно решение в Нидерландия, с което той е получил наказание 65 месеца затвор, от които за изтърпяване – 1 850 дни.

    С оглед на събраните доказателства, съдът в Хасково намира, че има опасност обвиняемият да се укрие, с цел да избегне налагане на наказание, което произтича от това, че същият е чужд гражданин и няма установена адресна регистрация в България. Той няма адресна регистрация в Кърджали, където живее на семейни начала с разпитаната по делото свидетелка и пътува често извън страната. Представената в днешното съдебно заседание епикриза, не сочи на заболяване, което да е несъвместимо с условията на следствения арест. По делото не са представени доказателства за наличие на доходи на задържаното лице.

    Имайки предвид тези обстоятелства съдът счете, че за да бъде осигурено участието му в същинското екстрадиционно производство, единствената възможна мярка за неотклонение, която следва да бъде взета по отношение на обвиняемия е мярката за неотклонение „задържане под стража“.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 04.07.2024 г. от 10.00 ч.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Па
      Пандизчия
      9 -3
      18:29, 28 юни 2024
      Сега по анцуг и джапанки директно за Бруклин!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини