Нов ракетен тест от Северна Корея: способен да носи 4,5-тонна бойна глава

Северна Корея обяви, че е извършила успешно изпитание на тактическата балистична ракета "Hwasong-11Da-4.5", за която твърди, че е способна да носи 4,5-тонна "свръхголяма" бойна глава съобщава турския сайт hurriyet.

Северна Корея направи изявление във връзка с ракетния тест, който извърши вчера. Новата тактическа балистична ракета "Hwasong-11Da-4.5", способна да носи 4,5-тонна "свръхголяма" бойна глава, е успешно тествана, съобщиха официални севернокорейски медии. Макар да беше заявено, че тестът е извършен с помощта на "тежка бойна глава", за да се потвърди летателната способност и точността на ракетата в рамките на максимален обсег от 500 километра и минимален обсег от 90 километра, беше отбелязано, че севернокорейската ракетна администрация ще проведе още един тест през юли, за да провери ефективността на ракетата със среден обсег от 250 километра.

ПХЕНЯН ИЗСТРЕЛЯ 2 БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ

В изявлението, направено от южнокорейския Обединен комитет на началник-щабовете (JCS), беше съобщено, че Пхенян е изстрелял балистична ракета с малък обсег от района на Джангьон в провинция Южен Хвангхе на североизток около 05:05 часа местно време вчера. В изявлението се посочва, че друга неидентифицирана ракета е била изстреляна около 05.15 часа, като е посочено, че ракетите са прелетели съответно 600 километра и 120 километра. Беше заявено, че вторият опит се счита за неуспешен поради късото разстояние на ракетата.

Последният ракетен тест на Северна Корея беше изтълкуван като отговор на 3-дневното съвместно военно учение, наречено "Freedom Edge", проведено от САЩ, Южна Корея и Япония във водите южно от остров Чеджу миналата седмица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини