Ивелин Михайлов: "Величие" не се разцепва, правим разузнаване в боя

Всичко, което ще кажа, не означава разцеплението на партията или край на идеята, с която сме дошли. С тази уговорка Ивелин Михайлов представи своята версия за нещата, които се случват в Народното събрание и вътре в структурите на партията.

Михайлов обясни на поддръжниците на "Величие", че това е един естествен процес, тъй като всички депутати са на място, на което никога не са били и правят "разузнаване в бой". Той дори благодари на всички депутати, че са отишли там.

"Около партия "Величие" се случват интересни неща. Това не мога да кажа, че е само вредно, защото осветлява процеса, по който работи Народното събрание", допълни идеологът.

На 15 юни Михайлов твърди, че Николай Марков му е заявил, че "Величие" може да получи някое министерство и да покаже как може да работи, стига да подкрепи някакво правителство.

Той отново подчерта, че има ролята на "гарант" във "Величие" и има право да осъжда неща, които не харесва.

"Аз му казах: "Полковник, ние сме обещали на хората други неща", разказа Михайлов. Но видял, че при Марков има разколебаване, затова решили да направят молебен, в който всички да дадат обет пред Бог.

На 19 юни обаче казали на Михайлов, че трябва "Величие" да подкрепи кабинет на ГЕРБ. В противен случай щели да пуснат компромати срещу тях. Той звъннал на Марков, за да му каже, да не се поддава, ако го изнудват. Той обаче настоял двамата да се видят в чирпан, като звучал притеснен. Разговорът бил в деня, в който Марков закъсня за да се закълне като народен представител.

Виктория Василева също му казала да гласуват за председател на Народното събрание, тъй като им предложили "много добри неща". Михайлов отказал, тъй като не можело да подкрепят правителство, което щяло да прати наши войници в Украйна.

По-късно попитал Марков дали е притеснен. Полковникът обаче му казал: "Не, притеснявам се за теб, защото те казаха, че ще те унищожат."

До 22-ри двамата не разговаряли. Тогава Михайлов видял, че "Величие" е гласувало с ГЕРБ и ДПС.

"Това ми се стори нелогично, след всички тези разговори. Обадих се на госпожа Василева, за да попитам защо така, а тя каза, че това е политическо решение, за да има парламент", обясни той. "Тогава разбрах, че нещо не е наред."

Други депутати в партията също били изненадани. След това се организирала среща, но голяма част от ръководството не се появили.

Виктория Василева, Етиен Леви и Георги Куков не дошли, а Марков закъснял с три часа, което Михайлов определи като неуважително. Марков го предупредил, че с нещата, които говори, може да си докара десет години затвор.

"Ще има заведени две жалби от 10 години", казал му Марков, а Михайлов отговорил: "Не се занимавай с мен. Нека да ме осъдят, да си заведат делата. Щом съм виновен, ще лежа". Тогава Марков му предложил да разреши финансовите му проблеми, а той да се откаже да се занимава с политика. Това се сторило странно на Михайлов, тъй като Марков нямал "пари за кафе" по време на предизборната кампания и дори не е член на партията, защото нямал пари да си плати членския внос.

 "Хората очакваха от него чудеса, а той плаче в парламента", каза Михайлов. Разказа, че в началото имало планове бившият служител на НСО да разкаже за манипулации на изборите от трибуната на парламента и дори да пусне 13-часов запис, в който се доказва това.

На 27 юни Марков поискал среща с Михайлов, който го завел в ресторант. Марков дошъл с депутата Дарин Георгиев, а Михайлов решил да запише разговора, в който лидерът на парламентарната група се похвалил, че президентът Румен Радев възприел партията добре, здрависвали се с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Марков го уверил, че няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС. Биха гласували положително само за програмно правителство с третия мандат на ИТН, но само ако чуят исканията им.

"Ние отиваме и приемаме някакви закони, за да изперем имиджа на ИТН, че не са патерица на ГЕРБ и ДПС, а при следващите избори партия "Величие" да бъде убита", коментира бизнесменът.

Междувременно Марков настоявал да стане председател на партия "Величие", за което Михайлов обясни, че така щяла да му се вдигне цената.

"Полковник Марков всъщност погребва партията", каза още той. Чувал заплахи, че ако партията не стане на Марков - щели да го "изкарат зависим".

Източник: Днес.БГ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Кауня
    1 0
    19:49, 2 юли 2024
    И тук започват да се клатят един друг за парче баница от ....Маршал Соколов 😂😂
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини