Парижка полиция 1900 г. и Мегре във френския месец на Epic Drama

Две изтънчени френски криминалета се завръщат в телевизионния дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – във френския му месец – юли

Парижка полиция – 1900 г.

Всеки петък в 22:00 ч. от петък 5 юли

Париж, 1899 г.: френският президент Феликс Фор току-що е починал – омаломощена от крайнодесни антисемитски групи и нарастваща анархия, Франция никога не е изглеждала толкова слаба.

Когато пенсионираният шеф на полицията Луи Лепин е спешно призован да се завърне на работа и да възстанови реда в Париж, трагичното откриване на труп на млада жена в куфар, носещ се по Сена, подтиква към действие младия и амбициозен детектив Антоан Жуен в сърцето на полицейския щаб. Междувременно корумпираният полицай Жозеф Фиерси – който е известен като изнудвач, но работи и като наемен убиец за тайната полиция – проявява особен интерес към това криминално разследване и вербува като шпионка куртизанката Мег Стенел, която е обвинена, че по време на секс е убила президента, страдащ от сърдечни проблеми.

В Париж, където престъпността и грехът се смесват с разкош и пуританство, пътищата на тези герои ще се пресекат и те ще се съюзят, за да спасят Франция.

Мегре

Всеки четвъртък в 22:45 ч. от четвъртък 11 юли

Базирана на книгите на Жорж Сименон, това е нова адаптация на историите за любимия измислен френски детектив Жул Мегре, изпълнен от Роуън Аткинсън.

Във втория сезон от драматичния сериал еврейски търговец на диаманти е убит посред нощ в отдалечено село, разположено на кръстопът близо до Арпажон, и съседът Карл Андерсън е един от заподозрените.

Мегре разследва също привидно несвързаните помежду си убийства на графиня и кабаретна танцьорка и открива мрачна тайна, която свързва миналия им живот в „Гранд хотел“ в Ница.

Инспектор Далглиш

Всeка вторник в 22:45 ч. от сряда 9 юли

Започвайки в средата на 1970-те години в Англия, действието в този криминален сериал е представено през погледа на уникалния, загадъчен детектив на П. Д. Джеймс и проследява кариерата на Адам Далглиш до наши дни, докато той разгадава необичайни убийства и разкрива погребани тайни.

В първия епизод младите жени в Найтингейл Хаус се учат как да се грижат за болните и да ги утешават. Когато една от студентките е брутално убита, Адам Далглиш трябва да разкрие убиеца, който е решил, че убийството е лек за всички болести.

Във втората част действието се развива по крайбрежието на Дорсет; това е мрачна история с разследване на странен дом за хора с увреждания, където грижовното общество не е толкова грижовно, колкото изглежда.

В последния епизод двама мъже лежат в локва кръв в църквата Сейнт Матюс в Падингтън; единият е бездомен пенсионер, другият – кралски министър. Далглиш трябва да се рови в грозни и опасни семейни тайни, за да изправи убиеца им пред правосъдието.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини