Спасиха 33 бедстващи птици след сигнали на „зеления телефон“

33 бедстващи птици са били спасени след подадени сигнали от граждани за тях на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през месец юни. Това съобщи РИОСВ Хасково на официалния си сайт.

32 бедстващи птици са стигнали успешно до Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Сред тях са 22 белоопашати ветрушки, 7 щъркела, два керкинеза и една сова. Още един керкинез е бил освободен успешно след като е влязъл в административна сграда в Хасково и не е успял да излезе сам.

За съжаление еколозите не са успели да помогнат на един щъркел и малко прилепче, които са починали.

Общо 29 сигнала са получени през юни на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Инспекторите отговорят за двете съседни области Хасково и Кърджали.

Сред основателни сигнали са такива за изтичане на отпадни води на улица „Младежка“ в Хасково, който е препратен по компетентност на ВиК.

На ул. "Пирин“ е имало запрашеност след ремонт, за който общината е уведомена. Община Харманли и Областната дирекция по безопасност на храните са информирани за изхвърляне на оборска тор в село Преславец.

Издадено е предписание заради незаконно събиране на стари автомобили в парцел в село Манастир, община Хасково.

Инспекторите са започнали проверка по сигнал за силни миризми във въздуха в района на Оловно-цинковия комбинат на 26-ти юни в Кърджали. Проверката все още не е приключила.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини