Dan Reynolds отговори на критики към Imagine Dragons

Dan Reynolds отговори на критиките, които Imagine Dragons получиха заради концерти в Израел и Азербайджан.

Миналия месец фронтменът на System Of A Down, Serj Tankian, разкритикува групата, че продължава с противоречивите си концерти и сподели, че има „нулево уважение към тези момчета“. Спорът дойде около шоу, което групата от Лас Вегас планираше за столицата на страната, Баку, което някои възприеха като одобрение към авторитарния президент на Азербайджан Илхам Алиев.

Tankian изпрати на групата писмо миналото лято, призовавайки ги да се откажат от шоуто на Олимпийския стадион в Баку. В писмото той заявява, че провеждането на шоуто „би помогнало за изпирането на имиджа на диктаторския режим“.

Допълнителен натиск дойде и от колеги музиканти, включително Brian Eno и Roger Waters от Pink Floyd, които споделиха отворено писмо миналия август, с молба Imagine Dragons да отменят шоуто. „Представянето в Баку при тези обстоятелства, независимо от намерението, може само да помогне на правителството на Азербайджан да прикрие своите престъпления“, гласи част от него.

Сега Reynolds обясни решението да осъществят концертите въпреки призивите на техните колеги.

Пред сп. Rolling Stone певецът каза: 

„Не вярвам в това да лишаваме нашите фенове, които искат да ни видят на живо, заради действията на техните лидери и техните правителства. Мисля, че това е много хлъзгава плоскост. Има корумпирани лидери и войнолюбци по целия свят и ако започнете да отменяте концерти навсякъде, къде ще теглите чертата?“.

Преди броени часове Imagine Dragons изненадаха феновете с официално видео към песента „Wake Up“ от новия им албум „Loom“, който излезе на 28 юни. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини