Таня Захариева отново е председател на Общинския съвет в Хасково

    Таня Захариева от ГЕРБ е новият стар председател на Общинския съвет в Хасково. Тя беше избрана за председател с 32 гласа, колкото бяха действителните гласове в урната, подадени при поименното тайно гласуване. 9 бюлетини се оказаха недействителни.

    Първото заседание на новия Общински съвет беше открито от заместник областния управител Митко Петров. Председателят на ОИК Хасково Добромир Якимов връчи на всеки един от съветниците документ, с който избирателната комисия го обявява за избран.

    След това съветниците се заклеха и се разписаха в клетвения лист.

    Дългогодишният бивш кмет на Хасково Георги Иванов продължи да води заседанието, като най-възрастен съветник. В продължение на 4 минути Георги Иванов разкритикува остро очакваното мнозинство в Общинския съвет в лицето на ГЕРБ и ДПС.

    „На тези избори се купуваха гласове, както никога досега. Вместо да интегрираме ромите – успяхме да циганизираме българите. Българските гласове се търгуваха по 100-150 лева. ГЕРБ стигнаха 17 съветници, да са им честити. Някога по времето на Иван Костов СДС стигна 18 мандата и след това тръгна стремглаво надолу. Сега същото очаква и ГЕРБ. Бързайте с обществените поръчки, защото не ви остава много време да управлявате“, прогнозира той. И откри избора на председател.

    ГЕРБ очаквано предложи Таня Захариева за председател. Изненадата в залата дойде от Деян Янев от „Глас Народен“. Той предложи за председател Делян Делчев от ГЕРБ.

    Веднага след това Делчев си направи самоотвод и така Таня Захариева остана единствената кандидатура, което предопредели и крайния резултат от избора за председател.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Гр
      Гражданите
      80 -1
      12:43, 5 юли 2024
      Моля, всички хореограф-режисьори съветници да преустановят паркирането на личните си автомобили по тротоарите, с поставени табелки "Читалище Заря" и да започнат да плащат синята си зона, като нормалните простосмъртни граждани на общината! Благодарим!
    • 2
      Bl
      Blessings
      45 -1
      13:34, 5 юли 2024
      Тия всичките ако ги закачат да ги слушат с едни СРС-та, само какви хубави разкрития ще излезнат! Ще има работа за прокуратурата поне за 20 години напред.
      • Ка
        Кауня
        19 0
        18:18, 5 юли 2024
        Няма смисъл да ги храним 20г- направо до стената и писмо до роднините (като при Бай Тошо)-Смъртната присъда е изпълнена!
    • 3
      Гр
      Гражданин
      25 0
      19:11, 5 юли 2024
      За какво въобще пишете? Те са оперирани от срам, морал, нахалство и печалбарство! Да ни прости Бог греховете, защото има и Видьов ден! Амин!
    • 4
      Г-
      Г-н Михайлов
      5 0
      14:33, 6 юли 2024
      От 34 г живея в чужбина! Най-малката и най-смешната Държава на планетата Земя, която може да съществува! Изгони си собственото население отглеждащо тютюн и телета, затвори си фабриките,прокуди собствените си деца немили недраги по чуждите земи! Е извинявайте Дами и Господа наистина Няма такава Държава -Има такъв прости безхаберие Народ! Преклонена глава сабя не сече! Простият българин е свикнал да му минават отзад и той от кеф да си върти дупето. Нямам думи отдавна не бях се изказвал, но знаете ли? Заслужавате съдбата си! Сега нека ви напълнят Държавата с Узбеки,Таджички, Азербайджански,Индийско-пакистански чалми и после се питайте Ами защо прехода беше 35г😂😂А соц- лагера се оправиха за 10г . Заслужавате съдбата си! Успехи!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини