Тръмп и Орбан пак се срещнаха, говорили за ''възможностите за мир'' в Украйна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан отново се срещна с бившия американски Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране, в неговото имение „Мар-а-Лаго“ във Флорида.

Двамата са обсъдили „възможностите за мир“ в Украйна, съобщи говорител на Орбан. Той определи срещата като „следващата спирка от мисията за мир“ на унгарския премиер, предаде Ройтерс.

През последните две седмици Орбан направи изненадващи посещения в Киев, Москва и Пекин, което разгневи съюзниците от НАТО. Конкретно рещата му в Москва с руския президент Владимир Путин предизвика критики, че пътуването легитимира Путин в момент, в който Западът иска да го изолира заради войната му в Украйна.

Орбан пътува до Киев преди посещението си в Москва, но не анонсира „мисията си“ в Русия пред украинския президент Володимир Зеленски.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, когато беше запитан за инициативата на Орбан, заяви, че Украйна би имала право да е разтревожена от всеки опит за договаряне на мирно споразумение без участието на Киев, допълни Ройтерс.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини