Румен Радев се среща с ПП-ДБ в 16:00 ч.

Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ днес в 16:00 ч., съобщават от пресцентъра на президентската институция. Разговорът е по инициатива на парламентарната група.

От коалицията поискаха среща с държавния глава, за да обсъдят актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза. Все още обаче не е ясно кога Румен Радев ще им връчи втория мандат.

В събота националният съвет на ПП се събра на заседание, за да реши дали да направи опит за реализиране на втория мандат заедно с коалиционния партньор от „Демократична България“ или да са опозиция в 50-ото Народно събрание.

От ДБ многократно заявиха, че са готови да работят за съставяне на технически кабинет, с ясно определен времеви мандат и приоритети.

Преди началото на срещата Николай Денков намекна, че има план, изработен заедно с ДБ, който ще представят заедно в следващите дни.

Тази седмица държавният глава трябва да връчи втория проучвателен мандат на ПП-ДБ. Коалицията стана втора политическа сила след разцеплението в ДПС.

 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bg
    Bg Style
    0 0
    11:51, 15 юли 2024
    Шахматните ще се срещнат със създателя им , главният виновник за три годишният хаос и колапс в държавата.!!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини