Асеновград отбеляза 187 години от рождението на Левски

    Зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров поднесе венец пред барелефа на Апостола на българската свобода Васил Левски.

    Той се поклони пред лика на Дякона и почете безсмъртието му.

    Днес, 18-ти юли 2024 г., честваме 187-мата годишнина от рождението на Левски, прекланяме се пред чистото и свято дело на Апостола.

    Програмата в Асеновград започна със слово, произнесено от д-р Ахавни Кеворкян – председател на Дружеството на писателите в Пловдив.

    „Днес е една от онези исторически дати в българската история, в която трябва да празнуваме! Да празнуваме с дълбоко осъзнаване мощта на личността и делото на най-неоспоримата и чиста фигура в национално-освободителното ни движение.

    Девет години Левски кръстосва страната ни и сее семената на организираната борба. Той изгради основата на националното единение. Апостолът е жив и до днес. И жив ще бъде докато песни се пеят за него и думите му неподправени носят вяра и упование“, посочи в изказването си Кеворкян.

    В памет на най-великия революционер всички присъстващи коленичиха в минута мълчание. Прозвуча и химнът на България.

    В края на официалната част, венци и цветя бяха поднесени от зам.-кмета на община Асеновград Петър Петров, от председателя на местния парламент Иван Иванов, от архиерейския наместник отец Йордан Георгиев, от общински съветници, общественици и граждани.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини