WhatsApp ще спре да работи напълно на Nokia и други телефони с бутони през февруари 2025 година

Само тези, които са влезли в системата преди 25 юни 2024 г., още могат да използват приложението

WhatsApp е спрял да работи на някои устройства, работещи с KaiOS 2.5.4 и по-нова версия, откриха потребители на Reddit. Един собственик на Nokia 6300 4G съобщawa, че месинджърът е спрял да се стартира на неговия телефон (версия на приложението 2.2329.13; KaiOS 2.5.4) - опитите за нулиране на телефона и преинсталиране на приложенията не са помогнали. 

Проблемът се оказа масов: след инсталирането на WhatsApp версия 2.2329.13 на KaiOS потребителите не успяха да влязат в акаунтите си - приложението показва съобщение "Нещо се обърка" без повече подробности. По-късно стана ясно, че проблемът е засегнал предимно новите потребители, докато вече влезлите са продължили да използват месинджъра. 

Някои от тях опитаха да заобиколят проблема, като инсталираха по-стара версия на WhatsApp 2.2329.10, което изискваше промяна на датата на телефона между 28 юни и 1 юли, влизане в системата и актуализиране до най-новата версия чрез KaiStore. Но докато проверява телефонния номер, приложението проверява часа и версията, в резултат на което се появява "критична грешка", която не позволява влизането в системата. 

Един от собствениците на телефона успява да получи отговор от екипа за поддръжка на KaiOS. Оказва се, че само тези, които са влезли в системата преди 25 юни 2024 г., могат да използват WhatsApp - за тях приложението ще спре да работи в началото на 2025 г. Актуализациите на WhatsApp за KaiOS вече няма да бъдат пускани, а месинджърът е премахнат от магазина за приложения на KaiOS и вече няма да може да бъде инсталиран - скоро на официалния сайт на платформата се появи изявление в този смисъл.

Спирането на WhatsApp засяга JioPhone, JioPhone 2, Nokia 800 Tough, Nokia 2720 Flip, Nokia 2760 Flip, Nokia 2780 Flip, Nokia 6300 4G, Nokia 8000 4G и Nokia 8110 4G, както и някои модели на Alcatel и Energizer. Месинджърът ще спре да работи и на KaiOS 3.0, но до февруари 2025 г. ще може да се използва от тези, които вече са влезли в своите акаунти. Няма изявление от страна на администрацията на самия WhatsApp.

Източник: https://it.dir.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини