ЧРД, МАСТЕР ЛЕЧЕВ!

Днес да вдигнем чаши с вино за един от най-оригиналните родни музиканти – Иван Лечев. Роден е в София. Започва да учи цигулка под влиянието на баща си известния цигулар Боян Лечев.  Завършва Музикалното и Консерваторията.

Лечев е китарист на „иконите“ от „ФСБ“ от 1978 година насам. С тях вдигна високо високо билото на българската рок музика.

През 90-те години започна да свири с различни музиканти в различни проекти. Беше в „Стари Муцуни“ с Пеци Гюзелев и Жоро Минчев. Заедно с Киро Маричков, Дони и Славе от „БТР“ са в основата на много успешния проект „Фондацията“, който се превърна и в самостоятелно музикално явление. Заради добрата работа там, Кирил Маричков покани Лечев и Славе да са китаристи на големия юбилеен концерт на „Щурците“ по попод на тяхната 50-годишнина в арена „Армеец“ през 2017 година.

В последните години Ванката е и един от основните „Обичайни заподозрени“ около Стефан Вълдобрев. За последния месец веселата банда обиколи цяла България с промоция на албума „Удивителни въпросителни“.

Мастер Лечев е жури е на популярното тв предаване „Гласът на България“. Често негови възпитаници там печелят наградата.

Голям фен е на виното и разбира доста от добро вино.

Наздраве, Мастер Лечев!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини