Стартира кампания за подпомагане на пострадалите от огненото бедствие

    „Спасителен клуб за бъдеще“ - Хасково стартира благотворителна кампания в помощ на пострадалите при пожарите в областта. Много доброволци от формированието се включиха в погасяването на огъня на най-невралгичните места. Една от тях е Адриана Щонова, която се занимава с частен бизнес. Като част от „Спасителен клуб за бъдеще – Хасково“ преди дни се включва в гасенето на пожарите. При това не само в област Хасково, но и в пловдивското село Отец Паисиево

    „Чувстваш се полезен по един по-различен начин и когато хората те търсят и виждаш резултатите се чувстваш много добре. До много скоро време си нямахме и на идея точно за какво става въпрос. Сега като чуя сирената на пожарната реагирам по съвсем различен начин в съзнанието си. Помагахме с проучване, обходи на засегнатите места. Проверяваме от какво имат нужда самите хора, за да можем да им го доставим и така се чувстваме полезни“, разказа тя пред Haskovo.net.

    Друга дама от доброволците е Петранка Кузманова. Тя също няма притеснения да се сблъска в огъня. При огненото бедствие в Свиленградско й се налага да помага при евакуацията на хора от селата. Край пловдивското село Отец Паисиево помага за овладяването на пожарите, като гаси рамо до рамо с военните.

    „Задачите ни бяха да наблюдаваме терена, да го обхождаме, тъй като се възпламеняваха нови огнища и ситуацията рязко се променяше. Ако имаше нови и малки огнища, ние ги потушавахме преди да се разраснат. Доста беше горещо и изморително. Казаха, че измерената температура е достигнала 70 градуса“, разказа Кузманова.

    21 смели мъже и жени към момента членуват в „Спасителен клуб за бъдеще - Хасково“. Всички са преминали специално обучение, а сега дават дежурства заедно с пожарната. За да продължат да помагат в случаи на наводнение, пожари и други бедствия хасковските доброволци имат нужда от средства за екипировка. Ето защо формированието кандидатства за финансиране чрез фондация „ХАЛО“, а всеки може да подкрепи проекта им като гласува за тях.

    А добрите дела на доброволците продължават. Сега те стартират благотворителна кампания в помощ на пострадалите при огненото бедствие в област Хасково. Средства за пострадалите при пожарите може да дарите на следната сметка:

    IBAN: BG67UNCR70001523100818
    BIC: UNCRBGSF
    Титуляр: Лазар Радков
    Основание: Дарение пожар Хасково

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини