Четирима пострадаха при катастрофи в Хасково

    Четирима души пострадаха и бяха настанени в МБАЛ-Хасково при две катастрофи в областния град, съобщават от полицията. И двата инцидента станаха в събота, ранените са без тежки травми и без опасност за живота. 

    Както вече писахме, около 11:00 часа в събота на път I-8, км 302, в землището на Хасково възникна ПТП между лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 72-годишен мъж от Хасково и лек автомобил „Ауди А5“, управляван от 25-годишен мъж от Харманли. Водачът на „Фолксвагена“ не спазил пътен знак В2 (стоп) и пътен знак Г2 (движение само надясно), като извършил неправилна маневра завой наляво в посока село Клокотница и отнел предимството на движещия се в посока Харманли автомобил.

    От удара е пострадал водачът и 69-годишна жена, пътничка във „Фолксвагена“, както и 49-годишна жена, пътничка в другия автомобил. Тримата са прегледани и обработени в спешното отделение на хасковската болница, без опасност за живота. Водачите се тествани за наличие на алкохол и наркотици с технически средства от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Хасково, като пробите са отрицателни. Съставени са акт и констативен протокол за ПТП с пострадало лице.

    10 минути по-късно в Хасково на кръстовището на улиците „Драгоман“ и „Кресна“ кола удари мотопед. „Ауди А8“, управлявано от 59-годишен мъж от Крумовград помел мотопед „Пиаджио“, управляван от 72-годишен мъж от Хасково. Водачът на автомобила извършил маневра завой наляво по посока улица „Кресна“ и отнел предимството на мотопедиста. Пострадалият е прегледан и обработен в спешно отделение на хасковската болница и освободен за домашно лечение без опасност за живота.

    Водачите се тествани за наличие на алкохол и наркотици с технически средства от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Хасково, като пробите са отрицателни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини