Мобилно приложение показва всички прегледи и изследвания на пациентите

Мобилното приложение е-Здраве дава възможност на пациентите да проследят здравния си статус. Това съобщиха за Haskovo.net от Регионалната здравноосигурителна каса в Хасково. То може да бъде свалено от Националната здравноинформационна система, както през App Store, така и през Google Play.

„Мобилното е-Здраве всъщност е една връзка на електронното досие на всеки един от нас на един клик разстояние на нашето мобилно устройство. Във всеки един момент, инсталирайки мобилното приложение на телефона си, лицата могат да следят информацията за електронните здравни записи, свързани с посещения в лечебни, здравни заведения, извършени манипулации, назначени електронни предписания“, обясни директорът на хасковската структура Ирина Колева.

От данните могат да се възползват както осигурени, така и неосигурени лица. Хората, които посещават лекар на частно, също могат да следят информацията за извършените им прегледи. Към момента, за да се използва е-Здраве се изисква електронен подпис. От септември това няма да е необходимо.

Тогава пациентите ще могат да посетят Регионалните здравни инспекции, Регионалните здравноосигурителни каси или Информационно обслужване. На място ще трябва да се подаде заявление, а след това служителите ще активират еднократен код. След сканирането му приложението за пациента ще бъде активирано. Услугата ще е напълно безплатна.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Во
    Войнов
    3 0
    20:56, 11 авг 2024
    Баси бюрокрацията, защо целокупния български народ трябва да се извърви през здравната каса? Всеки си има ЕГН, регистрира се, потвърждава си акаунта чрез код на телефона или на имейл и толкова.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини