Джокович елиминира Надал във втория кръг на сингъл на олимпийския турнир по тенис

Изображение 1 от 3

    Това беше 60-ия сблъсък между двамата

    Водачът в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг на сингъл на олимпийския турнир по тенис при мъжете, отстранявайки 14-кратния шампион от „Ролан Гарос“ Рафаел Надал (Испания).

    В общо 60-ия сблъсък между двамата големи тенисисти Джокович се наложи над олимпийския шампион от Пекин 2008 Надал с 6:1, 6:4 за час и 44 минути игра.

    За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция преди две години, когато Надал стигна до успеха. След днешния двубой сърбинът вече води с 31-29 в съперничеството с испанския тенисист.

    Срещата беше втора на Олимпийски игри между противниците, след като именно през 2008-а Рафаел Надал победи Джокович на полуфиналите.

    Сръбският тенисист, който продължава преследването на голямата си цел - олимпийска титла, стартира категорично в срещата от втория кръг на Игрите в Париж, осъществи два пробива и поведе с 5:0 преди Надал да спечели първия си и единствен гейм в сета, намалявайки за 1:5. Последва нов успешен гейм за Джокович, който затвори сета при първата си възможност с 6:1.

    Началото на втората част беше подобно, а Новак Джокович взе преднина от 4:0, след като испанецът допусна два пробива. Рафаел Надал обаче направи серия от четири гейма. Той намали за 1:4, впоследствие успя да осъществи първи пробив срещу сърбина, а малко по-късно се доближи до 3:4 и изравни за 4:4 след нов пробив. В края на сета Джокович все пак успя да си върне контрола с пробив за 5:4 и на свой сервис приключи мача при 6:4.

    Следващият противник на водача в схемата ще бъде победителят от двубоя между италианеца Матео Арналди и Доминик Кьопфер (Германия). Рафаел Надал продължава участието си на Игрите в Париж в турнира на двойки при мъжете, където си партнира с Карлос Алкарас.

     

    Източник: nova

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини