Хасково отдаде почит на героите от Илинденско-Преображенското въстание

    С военни почести и поднасяне на венци и цветя Хасково отдаде почит на Илинденско-Преображенското въстание от 1903 година.

    Община Хасково и Военно формирование 52 740 Хасково организираха тържествения ритуал. Почетният строй прие заместник-командирът на Втора механизирана бригада полк. Митко Балтов. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на община Хасково Станислав Дечев, полк. Митко Балтов, заместник областният управител на Хасково Митко Петров, заместник-кметовете на община Хасково Мария Вълчева и Танер Емин, командирът на Военно формирование 52 740 подп. Иван Бонев, граждани и гости на Хасково.

    „Нашата мисия като управляващи и политици е да даваме пример на идните поколения, да ги възпитаме да бъдат горди и признателни за смелостта и дързостта на героите от Илинденско-Преображенската епопея, които преди 121 години въстанаха, за да защитят българската мечта за свобода“. Това каза след тържествената церемония кметът на община Хасково Станислав Дечев. В тържественото честване участва Духов оркестър при Община Хасково.
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гь
      Гьон Сурат
      3 -3
      21:57, 2 авг 2024
      Лицемери!!! И военни и цивилни!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини