Откриха официално новата спортна площадка в ОУ "Ангел Кънчев"

Изображение 1 от 5

    Kметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри новоизградената спортна площадка в двора на ОУ „Ангел Кънчев“ в града.

    На церемонията присъстваха и зам.-кметовете инж. Стоян Димитров и инж. Петър Петров, Галина Милева - директор на учебното заведение, както и учители и ученици.

    Д-р Грудев припомни, че площадката е реализирана благодарение на спечелен проект, с който община Асеновград кандидатства пред Министерството на образованието и науката (МОН), по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки.

    Съоръжението съдържа комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол, народна топка и писта за бягане.

    Изпълнен е шлайфан бетон, върху който е положена каучукова подложка и няколко пласта акрилна спортна настилка с различни цветове.

    Целта - да се оформят отделните игрални полета.

    Площадките са със стандартни размери и отговарят изцяло на съвременните норми и изисквания, което ще позволява и провеждането на състезания.

    Д-р Грудев пожела на децата да ползват активно новоизградените съоръжения, да спортуват за здраве и тонус и изрази надежда някои от тях да покорят високи спортни върхове.

    В заключение кметът подчерта, че на дневен ред е изграждането на физкултурен салон в същото училище, за което община Асеновград кандидатства за финансиране.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини