Конституционалисти: Предсрочните парламентарни избори ще са на 13 или 20 октомври

Предсрочните парламентарни избори ще са на 13 или 20 октомври, прогнозират конституционалистите доц. Наталия Киселова и д-р Борислав Цеков в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

Според тях 50-ият парламент се е провалил поради фиксацията на партиите в собствения си интерес. Експертите отбелязват, че е късно да се променя процедурата и евентуалните кандидати за служебен министър-председател.

„Изходът беше в рамките на първите няколко дни да се положат усилия първо да бъдат избрани не само омбудсман и негов заместник, но и да се обнови състава на съдебната палата или ако са искали да обновят реда, да бяха го направили веднага щом беше свикано събранието“, каза доц. Наталия Киселова.

Конституционалистите коментираха още, че календарната аритметика, кога да са изборите не трябва да се съобразява с вота в Съединените щати.

„Калкулациите, които различните политически фактури си правят по някакъв причудлив начин са ориентирани към изборите в САЩ, има едно чакане какво ще се случи, накъде ще духа вятъра и има фактори, които се надяват при едната или другата ситуация в САЩ, които ще бъдат посочени - давайте, вие сте“, каза Борислав Цеков.

Вчера ИТН върна третия проучвателен мандат неизпълнен, а председателят на Народното събрание Рая Назарян препотвърди позицията си, че няма амбиции за поста служебен премиер.

Новият служебен премиер може да бъде... Димитър Главчев

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини