Краят на една епоха: Audi се отказва от емблематичното си лого с четири пръстена

Audi е известна в цял свят с отличителното си лого с четири пръстена, но това скоро ще се промени.

Немският автомобилен производител ще се откаже от емблематичната марка в новата си гама електромобили, разработвани специално за китайския пазар.

Според автомобилното списание Drive, това решение се очаква да засегне серия от девет модела, планирана за пускане на пазара до 2030 година.

Решението, което стои зад промяната

Ройтерс съобщава, че изборът на Audi да се откаже емблематичното си лого е продиктуван от „съображения, свързани с имиджа на марката“. Компанията взема предвид и партньорството си със SAIC Motor, водещ китайски автомобилен производител.

Точните причини за промяната на логото все още не са разкрити и все още не е известно дали тези нови електромобили ще носят името Audi или ще възприемат изцяло нова идентичност на марката.

Към момента нито Audi, нито компанията майка Volkswagen Group са коментирали официално тaзи информация. Новината се появи малко след глобалното представяне на електрическото Audi A6 e-tron, което ще бъде пуснато на пазара в Австралия през 2025 година.

Нова посока

Емблематичното лого с четири пръстена на Audi има дълга история, тъй като представлява сливането на четири базирани в Саксония автомобилни производители – Horch, DKW, Wanderer и Аudi в Auto Union през 1932 година. Всички те са предшествениците на съвременната марка Аudi.

Еволюцията на логото на Аudi през годините

Решението за промяната на логото в Китай е радикална промяна в начина, по който марката се позиционира на един от най-големите автомобилни пазари в света. Новият проект за електромобили с кодово име „Purple“ има за цел да произведе девет електрически модела до 2030 година, разработени в сътрудничество със SAIC Motor.

В това партньорство ще се използват електрически двигатели от марката IM Motor на SAIC и батерии от CATL – най-големия доставчик на батерии в света. Китайската компания Momenta също така ще предоставя технологии за подпомагане на водача, което се различава от традиционната зависимост на Audi от германския доставчик Bosch.

Този ход идва в момент, когато Audi и други марки на Volkswagen Group като Porsche, коригират стратегиите си за електрически превозни средства.

Компанията наскоро преразгледа целите си, като призна, че преходът към изцяло електрически превозни средства може да отнеме повече време от първоначално предвиденото.

Въпреки това Audi остава ангажирана с предлагането на изцяло електрическа гама в световен мащаб до 2033 година, като хибридните модели ще запълват празнината на пазарите, където търсенето на електрически превозни средства все още нараства.

На пазарите извън Китай последният модел на Audi, работещ само с бензинови агрегати се очаква да бъде Audi A5, който ще бъде пуснат на пазара в Австралия през 2025 година. От 2026 година нататък се очаква всички нови модели на Audi да бъдат снабдени с електрически батерии.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини