Били Айдъл с акустичен „Rebel Yell“ от върха на Емпайър стейт билдинг

68-годишният Били Айдъл и верният му китарист Стив Стивънс не спират да изумяват с младежката си енергия и креативност. Двамата направиха незабравимо акустично изпълнение на парчето „Rebel Yell“ от върха на иконичната сграда Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк. Песента е професионално заснета с дронове и предлага спиращи дъха гледки. Били е великан. 

Били и Стив едва са се побрали на изключително тясно балконче на самия връх на сградата, но изпълнението им е максимално професионално. Под тях се вижда как туристите на долния етаж се наслаждават на прекрасната гледка към града на закрито. Айдъл не спира да изумява. Миналата година той направи първия в историята концерт на известната язовирна стена Хувър дам. Тази година обаче музикантът отиде още по-далече и най-вече по-високо, след като се качи на балкона над 103-я етаж на уникалното здание. Балкончето е предвидено за прихващане на пътници, кацащи с хеликоптер на самия връх на сградата.

Излишно е да го казваме, но кадрите са изумителни и си заслужават всяка секунда. Били, Стив, една акустична китара, един микрофон и всичко останало са облаците, които им правят компания. Може да видите и чуете чудесното им изпълнение тук:

Каквато и сценична и най-вече височинна треска да са изпитали и двамата – това изобщо не си личи. Ето какво разказа самият Били Айдъл в интервю за Classic Rock:

„Когато бях много малко момче живеехме в Лонг Айлънд в продължение на няколко години и мама и татко ме заведоха веднъж да видя Емпайър стейт билдинг. Вероятно е било през 1959 година. Невероятно е, че 65 години по-късно аз свиря и пея рок енд рол на върха на същата тази сграда! И тогава и сега Емпайър стейт си остава истински диамант на стила арт деко. Това е едно от върховите постижения в моята кариера.“

Продуцент на видеото е Стивън Готлийб, като от информацията става ясно, че изначално идеята е дошла от самия Били Айдъл и неговия екип. Готлийб разкри малко повече по темата:

„Те самите дойдоха при мен с идеята да направим музикално видео от върха на Емпайър стейт. Отделно от това вече се бяха свързали с компания за дронове, която да помогне за заснемането на тези невероятни кадри. Казано иначе – всичко си бяха обмислили предварително. Крайният резултат е нереален. Всичко изглежда като правено със специални ефекти, а изобщо не е така. Всичко е истинско, просто това е един малко познат ъгъл към града, нещо, което почти няма къде да се види. Били е уникален човек, а това е най-разпознаваемата сграда в града, така че двете неща просто си паснаха.”

В крайна сметка това изпълнение е просто бонус от продължаващите тържества по случай 40-та годишнина на култовия албум на Айдъл „Rebel Yell“. Ново и преработено издание на тавата излезе по-рано тази година. Междувременно Били продължава турнето си в Канада.

Източник: www.zrock.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини