Реденето на кабинета почна с разговор на Грънчарова с вътрешния министър

Номинираната от президента Румен Радев за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева започна разговори за състава на поредното служебното правителство още днес.

Очакванията са да бъде запазена сегашната структура на кабинета "Главчев" с 19 министри. Колко от тях ще са и вицепремиери ще реши новият служебен премиер.

Служебни министри от правителството на Димитър Главчев вече обявиха, че биха останали на постовете си, ако бъдат поканени и от новия служебен премиер.

Горица Грънчарова-Кожарева има десет дни да подреди кабинета си. "Започвам разговори със сегашните министри, както и с дрвуги експерти, така, че ще се справя. Знам, че имате много въпроси, но ви моля да проявите търпение", каза тя пред журналисти в петък.

Един от важните въпроси е дали вътрешният министър Калин Стоянов ще запази поста си. Самият той даде заявка, че иска да довърши започнатото. "Много пъти съм го казвал, че аз съм готов да довърша това, което съм стартирал, и това, което знам, че е заложено", каза Стоянов в четвъртък.

Днес Калин Стоянов съобщи, че вече е имал среща с Горица Грънчарова-Кожарева и е останал с впечатление, че е подложена на "силен политически натиск" той да не е вътрешен министър. Калин Стоянов е отчел свършената от него работа през последната една година.

Служебният вътрешен министър посочи, че е усетил, че има и други хора, които евентуално са поканени на разговор като кандидати за поста вътрешен министър. Той допусна, че има възможност друг човек да заеме поста, но не коментира кои биха били евентуалните кандидати.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини