Полицията отчете: 17 проверени автомобила и 21 граждани, четири глоби

Изображение 1 от 3

    В следобедните часове на вчерашния ден в Смолян се проведе специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватен контрол“. В нея взеха участие служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян и РУ – Смолян, както и представители на Изпълнителна агенция „Автомобила администрация“ (ИААА), Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Агенция „Митници“ (АМ), Национална агенция за приходите (НАП), регионална структура на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИАГИТ) и служители на Национално ТОЛ управление.

    Целта на операцията беше подобряване на пътната безопасност чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите на пътя. Акцентите на проверките бяха насочени към водачите на товарни автомобили, като включваха недопускане на управление на моторни превозни средства (МПС) от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, както и неправоспособни водачи. Служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ контролират времето за управление и почивки от страна на водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, техническа изправност на пътните превозни средства, нередовни документи на водачите, превозното средство и превозваните товари. Контрол от страна на служителите от Агенция "Митници" се осъществява и за превоза на стоки и товари. От страна на служители на Агенция “Пътна инфраструктура” се следи да няма нарушения, свързани с габаритите, претоварване на пътните превозни средства и пътни такси, а от Националната агенция за приходите  - товарни автомобили на 3,5 тона за превоз на стоки и товари с висок товарен риск.

    В хода на операцията бяха проверени 17 автомобила и 21 граждани. За установени административни нарушения бяха наложени четири броя глоби с фиш по Закона за движението по пътищата. Всички водачи бяха тествани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като в рамките на операцията не бяха установени нарушения по отношение на водачи, които управляват МПС след употреба на алкохол и/или НВТА.

    От началото на годината до момента, в хода на полицейски операции, насочени към осигуряване безопасността на движението по пътищата е установено , че 134 водачи са шофирали след употреба на алкохол, а 23 – след употреба на наркотични вещества.
    За посочения период тежките пътнотранспортни произшествия са 61, като в тях са ранени 75 и са загинали 2 души.

    Контролът върху пътната безопасност в област Смолян ще продължи с още по-засилено внимание към спазването на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, както и за предотвратяване на всякакво опасно поведение на пътя. Специално внимание ще бъде обърнато на рисковите участъци и времеви периоди с повишена вероятност за инциденти.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини