Три дни Неделино ще е столица на двугласното пеене и фолклора

В рамките на три дни в началото на септември Неделино ще се превърне в своеобразна фолклорна столица на България. ХХIII-ят Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие ще се проведе на 6, 7 и 8 септември. Тогава Неделино ще отбележи и 50 години от обявяването си за град. 
Празничната програма започва още на 6 септември преди обед с музика и концерт на фолклорна група "Каба кабадалии" и народната певица Кристина Енгерова. Между 13 и 16 часа ще е първият концерт от фестивалната програма. След това ще се представят международните групи. От 18.30 часа ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя по повод 139-тата годишнина от Съединението на България. В 19 часа е официалното откриване на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. Следва концерт на Фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". Вечерта ще завърши с още три концерта - на Алекс Робов, Алисия и "Скандау".
Съботният ден - 7 септември е посветен изцяло на представянето на участниците във фестивала. От 20 часа сцената ще превземе Николай Славеев и гайдарски състав "Войводите". Следват концерти на Лидия от 21.30 часа и на група "Молец" от 22.30 часа.
В последния ден от фестивала ще има още два концерта от фестивалната програма. Награждаването на най-изявените участници ще от 16 часа. Вечерта публиката ще забавляват Калина и Невена, Нелина, Диогенис и Тони Стораро. Светлинно шоу ще постави край на програмата.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини