Туристът на SpaceX, който ще излезе в открития космос: Ще бъда заобиколен от смъртта

Милиардерът Джаред Айзъкман се подготвя за първата в света гражданска разходка в открития космос. Той направи доста мрачно изказване за подвига, който скоро ще опита.

В интервю за CNBC космическият турист каза, че когато се впуска в своите "дейности извън кораба" (или накратко EVA) по време на предстоящата си мисия Polaris Dawn на борда на космически кораб SpaceX Crew Dragon, той е наясно, че ще бъде "заобиколен от смъртта".

Всъщност Айзъкман каза, че той и неговият екипаж от трима души са тренирали интензивно от години във вакуумна камера. Но космоса не може да се сравнява с контролираната среда на Земята, където е обграден от специалисти.

Ситуацията е съвсем различна на борда на капсулата, която се движи на над 400 километра над Земята, сама в мрака на космическото пространство.

Айзъкман се позовава и на мемоарите на летелия в космоса като турист актьор от "Стар Трек" - Уилям Шатнър.

"Когато погледнах в противоположната посока, към космоса, нямаше мистерия, нямаше величествен страхопочитание, което да гледам. Всичко, което видях, беше смъртта", споделя Шатнър.

Вместо да бъде вдъхновен, когато погледнал назад към земното кълбо от своята капсула Blue Origin, той бил изпълнен с ужас.

Източник: it.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини