Банско Опера Фест 2024 На 30 и 31

В края на месец август Банско отново ще се потопи в света на операта и мюзикъла. Фестивалът за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест“ ще се проведе под открито небе на централния площад на 29, 30 и 31 август.
 
Културният форум ще събере на централния площад в курортния град любителите на класическото изкуство за 15-та поредна година.
 
На 29 август (четвъртък) гледайте мюзикъла "Класният се жени" на Камерна опера Благоевград - режисьор Георги Динев, диригент Красимир Топалов, композитор Филип Павлов и либрето Любомир Пеевски.
 
На 30 август (петък), гостите и жителите на Банско ще се насладят на касовия мюзикъл „Дух“. Продукцията е на Държавна опера "Варна" с режисьор Сребрина Соколова, диригент Страцимир Павлов и със специалното участие на Милица Гладнишка
 
На 31 август (събота) Държавна опера Варна ще представи Вердиевата опера „Травиата“ с режисьор Кузман Попов и диригент Светослав Борисов.
 
Организаторите на Банско Опера Фест - Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик напомнят, че входът е свободен, мястото е площад "Никола Вапцаров", начален час - 20:30, а последните дни на август са отличен избор за почивка в полите на Пирин.

 

Източник: classicfm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини