Кметът се отчита пред общинските съветници

На предстоящата редовна сесия на Общински съвет – Първомай, кметът на общината Николай Митков ще отчете изпълненията на решенията, взети от местния парламент през първото полугодие на 2024 година.

До края на месец юни са взети 77 решения, от тях 68 са изпълнени, едно е отпаднало и са останали 8, които са в процес на изпълнение.  

Сред тях са кандидатстването на Общината пред Фонд „Социална закрила” с проектни предложения за ремонт на кухненския блок на „Домашен социален патронаж”  и обновяване на автопарка му; Определяне на общинските пасища, мери и ливади за стопанската 2024/2025 година и др. В изпълнение на решение на ОбС е подписан договор за нови съдове за битови отпадъци, очакват се съдовете. По други решения се организират търгове за продажба на недвижими имоти частна общинска собственост и др.

От предишни периоди са били изпълнени три решения и още три са в процес на изпълнение: търси се финансиране за изграждане на детска градина в село Православен, реализира се компостираща инсталация. Проектът за енергийна ефективност на сградата на Общинска администрация вече е одобрен и се очаква да бъде реализиран.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини