Предпразнично димитровградчани получиха доза серен диоксид и концерт на открито

Изображение 1 от 5

    Тази вечер допустимите средночасови нива на серен диоксид във въздуха на Димитровград бяха превишени, като това съвпадна с първото мероприятие, организирано на открито от общината, по случай празника на града.

    Уникалният за града спектакъл с класическа музика и балет, който бе организиран в парк Марица, съвпадна с превишението на допустимите нива на серен диоксид във въздуха на града. Средночасовата концетрация стигна до 500 микрограма, при максимална граница от 350, това показва автоматичната измервателна станция на изпълнителната агенция по околна среда, позиционирана в центъра на Димитровград. Тези показания дават информация, че в този час въздухът в града е бил нездравословен и вероятно вреден за уязвимите групи от хора, които са били на открито.

    Това превишение е второто за по-малко от 10 дни, като след предходното превишение, соченият за основен замърсител ТЕЦ “Марица 3” спря работа до тази сутрин, когато пак започна да изгаря въглища и да отделя неорганизирани емисии. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Кр
      Красен
      17 0
      10:24, 27 авг 2024
      Партията на ТЕЦа има двама общински съветника,единият от тях е в управата на ТЕЦа. В понеделник ще има тържествено заседание на ОС. На него съветниците от ППДБ,БСП,Възраждане могат да предложат декларация против тровенето на електората и да им я връчат. Току виж,че в предизборната обстановка и ГЕРБ я припознаят. Другия вариант е да ги набият в коридора :)😁
    • 2
      Сн
      снимал
      18 -1
      13:09, 27 авг 2024
      Кмет -пуска снимки на вандал счупил 3 камери иска справедливост. Кмет в община обгазявана непрекъснато- никаква реакци.ЩО Е ТО?
      • Ки
        Кичка
        4 0
        07:35, 28 авг 2024
        Избива си комплексите. Прави се на мъж когато става въпрос за обикновен човек и не настъпва бизнес интереси. А на Ковачки не смее нищо да каже че от Партията ще го сдъвчат. Същите са и РИОСВ. Снощи пак затварях прозорците,че миришеше на горени въглища.

    Още новини

    Последни новини