Смъртта на Матю Пери разкри широка престъпна наркомрежа

Разследването сочи, че кенаминът се разпространява в големи количества сред знаменитости

Федералните власти в САЩ заявиха, че разследването на причините за смъртта на актьора Матю Пери е разкрило „широка подземна престъпна мрежа“ от доставчици на наркотици, които са разпространявали големи количества кетамин в Лос Анджелис.
Документите на федералния съд описват последните месеци от живота на Пери и прехода от лечението му с кетамин, проведено в клиника заради депресия и тревожност, към пристрастяване, свързано с „безскрупулни лекари“ и мрежа от улични дилъри.

Федералното разследване установи , че в продължение на почти два месеца преди смъртта си Пери е закупил десетки флакони с кетамин за хиляди долари. В продължение на три дни преди смъртта му неговият асистент го е инжектирал най-малко шест пъти дневно.

За смъртта на Пери бяха арестувани петима души, трима от които направиха самопризнания.

Кенет Ивамаса се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт. Той призна, че е помогнал на Пери да намери веществото и многократно му е инжектирал медикамента, включително и дозата, довела до смъртта на звездата от „Приятели“.
Д-р Салвадор Пласенсия е обвинен, че е снабдявал Пери с големи количества кетамин, инжектирайки го многократно - включително на обществен паркинг - и е обучил асистента му как да извършва манипулацията. Той заяви, че е невинен по всички обвинения повдигнати срещу него.
Д-р Марк Чавес се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин. Той призна, че е продал кетамин на д-р Пласенсия, включително лекарства, които е отклонил от клиника за кетамин.
Джасвин Сангха - описана от правоприлагащите органи като „ кралицата на кетамина “. Предполагаем уличен дилър, за който според съдебните документи е известно, че работи с известни личности и елитни клиенти. Тя е обвинена в доставката на лекарствата, които в крайна сметка са убили Пери. В нейния дом бяха открити десетки флакони с кетамин и хиляди хапчета. Сангха пледира невинна по всички обвинения срещу нея.
Ерик Флеминг е посредник, който според властите е получил наркотици от  Сангха и ги е доставил на Пери и неговия асистент. Той се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин и по едно обвинение за разпространение на кетамин, причинило смърт.

Д-р Джерард Санакора, директор на Програмата за изследване на депресията към Йейлския университет, заяви за Би Би Си, че лекарите полагат Хипократовата клетва, но често губят обективната си оценка, когато става сума за VIP клиенти. Причината за това са обещанията за дарения за изследователски програми, благотворителни организации и покани за големи партита.

Д-р  Маджуби, който управлява две клиники за кетамин в Калифорния - включително една в Лос Анджелис, каза пред Би Би Си, че когато „знаменитостите са ваши пациенти, нормалните граници може да са трудни за поддържане“. Той допълни, че е видял как кетаминът се е превърнал в любимо „парти лекарство“ за знаменитостите, които смятат, че е по-безопасен от кокаина.

Припомняме, че Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал „Приятели“, бе бил намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис. Той издъхна на 54-годишна възраст.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини