700 полицейски екипи ще следят трафика за празниците

Ще има и засилени проверки за спазване на скоростните режими.

700 екипи на Пътна полиция излизат по пътищата на България, за да регулират трафика по време на предстоящите празнични дни.

Работата на пътните полицаи ще започне още от днес - в последния работен ден преди Деня на Съединението, като засиленото им присъствия ще е и в последния от поредицата почивни дни. Тяхната основна задача е да подпомагат движението. В самия празничен ден на местата, където се очаква събиране на хора, също са предвидени необходимите екипи, които да оказват съдействие. В рамките на трите дни ще има и засилени проверки за спазване на скоростните режими. За това ще се следи с над 300 автоматизирани технически средства, съобщи днес комисар Мария Ботева, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“.

В късните часове на 6 септември, особено в малките населени места, контролът ще е върху недопускане на управление от водачи, употреби алкохол и/или наркотични вещества, уточни още комисар Ботева.

Тя съобщи, че 221 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани през първата десетдневка на септември месец миналата година, в която попада и поредицата от няколко почивни дни във връзка с Деня на Съединението. При тях са загинали 11 човека и са били ранени 280. За периода са били установени 89 водачи, управлявали след употреба на алкохол от 0, 5 до 0, 8 на 1000, 64 - от 0, 8 до 1, 2, а 121 - с над 1, 2 промила, както и други 90, шофирали след употреба на наркотични вещества. | БГНЕС

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини