Слънце, облаци и дъжд в петък

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, съобщиха от НИМХ. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони от страната, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В югозападната половина от страната и крайните североизточни райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 29°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд над северното крайбрежие облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини