Откриха академичната година в Медицинския филиал в Хасково

    Академичната година бе открита тържествено във Филиала в Хасково на Тракийския университет Стара Загора. Във висшето учебно заведение, което с дългогодишни традиции, бяха посрещнати 90 първокурсници от три специалности - Медицинска сестра, Акушерка и Кинезитерапия.

    Приветствия към новоприетите студенти отправиха ректорът на Тракийски университет Стара Загора проф. Добри Ярков и директорът на Филиал Хасково доц. Таня Паскалева.

    „Добре дошли в голямото семейство на Тракийския университет, в който се обучават над 10 000 студенти от над 60 държави. В нашия университет вие ще получите изключително добра подготовка – практическа и теоретична, защото във Филиал Хасково работи екип от професионалисти, отдадени и обичащи си професията“, каза проф. Ярков.

    „Щастливи сме, че избрахте да бъдете част от нашата академична общност. И тази година Филиал Хасково изпълни на 100% приемът си по държавна поръчка и днес посрещаме 90 първокурсници. За първи път ние изпълнихме квотата за мъже в специалност Медицинска сестра и сериозно разчупваме стереотипите в тази изключително феминизирана професия, в която всички винаги сме казвали, че има достойно място и за мъжете“, каза доц. Паскалева.

    Поздравления към студентите и преподавателите отправи кметът Станислав Дечев, който беше гост на тържеството. „Благодарение на доброто ни партньорство, Община Хасково също направи две крачки в посока подпомагане реализацията на студентите, а именно подобряване условията на МБАЛ – Хасково и крачки в инвестиране за изграждане на модерна поликлиника „Сърце и мозък“ в Хасково.

    Гости на тържеството бяха представители на МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Кърджали, които са партньори на Медицинския филиал.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Па
      Паранджа за таз
      19 -18
      08:55, 11 сеп 2024
      Къв е тоя хиджаб, може ли да се демонстрират религиозни символи и принадлежност? В 21 век сме ама друг път! Тая що изобщо учи?
    • 2
      На
      нарочно
      12 -5
      14:35, 11 сеп 2024
      е поставена тази снимка с хиджаба като първа, за да се дразнят българите и тези, които помнят че е имало "присъствие"
    • 3
      Ве
      Верно ли бе
      8 -5
      18:25, 11 сеп 2024
      Ай стига бе! Махнете тая снимка!
    • 4
      Чо
      Чобана
      3 -5
      21:41, 11 сеп 2024
      Вас ли ще питат хората какво да обличат и в какво да вярват мизерен цървул?
      • От
        отивай
        6 -2
        08:55, 12 сеп 2024
        си на село и не ни давай акъл, така обличай твоята жена и вярвай в който си искаш, но не го налагай на другите, разбра ли чобан?
      • Чо
        Чобана
        2 -3
        11:12, 12 сеп 2024
        А ти защо ми даваш акъл кво да правя мизерен гньо?
    • 5
      На
      назад
      1 0
      08:55, 16 сеп 2024
      отиваме с тия хиджаби, жените в Иран вече отказват да ги носят, а тука слагат - прости хора, прав е тоя дето писа, че тая няма що да учи
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини