Учители от Маджарово се включиха в иновативно обучение

Средно Училище „Димитър Маджаров“, град Маджарово, се включи  програмата „Училища за пример“ това лято с интензивно обучение, съобщиха от фондация „Заедно в час“. 
По време на програмата участниците имат възможност да усвоят и тестват различни педагогически и управленски практики и да ги адаптират за конкретния контекст, в който работят. Едно от най-ценните неща в програмата е, че тя отключва потенциала, който носи всеки училищен екип. Учителите заедно определят целите за своите ученици, след което заедно планират уроци, така че за децата да е по-лесно да направят връзки между различните предмети, които изучават и да разберат какво е приложението на знанията, които получават в живота.
Учителите „отварят“ класните си стаи - канят колегите си да наблюдават уроците им и после заедно анализират какво се е получило добре и кое може да бъде направено по различен начин, така че да събуди и стимулира интереса на  децата. Това създава условия за непрекъснат обем на добри практики между учителите в училище, което на свой ред прави уроците по-ангажиращи за учениците.
Училищата в програмата сами залагат целите, които искат да постигнат за двугодишния период. Всяко училище има и ментор в лицето на опитен човек от образователната система (директори, образователни експерти, учители), който редовно посещава училищата и им помага да приспособят наученото от курсовете в програмата, така че да е от полза за специфичните нужди на учениците им.
Мисията за фондация „Заедно в час“ е всяко дете в страната да получи достъп до качествено образование, което го подготвя за съвременния живот. Кандидатстването за следващия випуск на програмата ще започне в началото на октомври месец. Актуална информация за процеса по кандидатстване има на сайта на програма „Училища за пример“.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини