Славейковци откриха пищно новата учебна година


179 първокласници посреща училището за шампиони
С весело и красиво тържество бе открита учебната 2024-2025 година в Средно училище "Петко Рачов Славейков". Верни на традициите си да празнуват заедно, малки и големи славейковци, техните родители и близки изпълниха училищния двор. Школото ще бъде дом на 179 първокласници, като се очаква броят им да се повиши, тъй като постъпват и нови молби. Те са разпределени в седем паралелки. 
След издигането на националния флаг и посрещането на знаменната група директорът Милко Багдасаров откри поредната шампионска учебна година, която за славейковци е юбилейна - през месец ноември училището навършва кръглите 40 години. По традиция в словото си той напомни на всички деца да благодарят на родителите си, че са ги записали в най-хубавото българско училище и пожела успешна година, която освен от големия патронен празник, ще бъде съпътствана и от изграждането на новата пристройка, чиято първа копка бе направена само преди три дни. 
Официални гости на тържеството в най-голямото училище бяха Веселина Тихомирова - заместник-кмет на Община Кърджали, Кадир Муарем - заместник областен управител, д-р Димитър Макаков - председател на Училищно настоятелство "Пробуда" и подполк. Николай Александров - началник на Военното окръжие - Кърджали. Прозвучаха сърдечни поздравителни адреси от кмета и областния управител. 
Шестима малчугани от първи клас направиха своя дебют на сцената в "Славейков" със свои стихотворения, а след тях емоционално изказване пак по традиция представи развълнуваната Катя Кръстева - майка на не един, а двама първокласници, която в същото време е и учител в "Славейков". 
В училището за шампиони винаги на първия учебен ден има приказни герои, които въвеждат първокласниците в училище и задават темата на тържеството. Специални гости тази година бяха Лятото и Есента /Тасим и Рая/. В това прекрасно време на годината, която единият сезон си тръгва и отстъпва мястото на другия, спазвайки смисъла на природните закони, Лятото и Есента се включиха пълноценно в празника. А няколко гласовити учителки изпълниха тематичната песен с рефрен "Отива си лятото, идва есента, тръгвам някъде, непознати улици ще извървя, себе си искам да разбера." В празничната програма участваха също вокалната група от начален етап с ръководител Златка Атанасова, раздвижила обстановката с песента "Ти си върхът", както и гимназистите от танцов състав "Шампионски ритъм" с ръководител Лора Колева, зарадвали присъстващите с красив тракийски танц.
Отново по традиция заслужил начален учител - Екатерина Бакърджиева, която е в училището още от създаването му, би първия звънец и плисна вода от украсено със здравец менче пред първокласниците, за да имат късмет през новата учебна година. Председателят на Ученическия парламент Виктория Михайлова от 12в клас заедно с малката Гергана мина със звънеца през цялото събрало се множество, за да покаже каква приемственост има в "Славейков".
На добър час в новата шампионска учебна година!
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини