Учебната година в димитровградско стартира и с 4 нови директори на училища

След проведени конкурси за заемане на длъжността директори на 4 училища в община Димитровград, спечелилите постовете са вече ясни.

За град Димитровград се търсиха нови директори на ОУ „Алеко Константинов“ и ОбУ „Св. св. Кирил и Методий“, като новите ръководители на учебните заведения са вече ясни. Ваня Зафирова ще е директор на ОУ „Алеко Константинов“, а ОбУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще ръководи Стелияна Драгиева. Другите две училища с овакантени директорски кресла бяха ОУ „Васил Левски“ в село Ябълково, където директор става Десислава Джангозова и  ОУ „Димитър Матевски“ в гр. Меричлери, където директорския пост заема Михаела Георгиева.

Процедурата беше обявена за общо 21 училища в хасковска област, като за едно от тях – ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, не се намери желаещ да заеме поста.

Кандидатите за директори на 7 училища не са издържали изпита и в тях остават временно изпълняващите длъжността. Сред тях са хасковските ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и ОУ „Христо Смирненски“. С временни директори са и НУ „Отец Паисий“ в Харманли, ОУ „Иван Вазов“ в село Славяново, СУ „Димитър Маджаров“ – Маджарово и СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Минерални бани.

Освен училищата в Община Димитровград, които са с нови директори, такива бяха назначени в още 9 училища в хасковска област. За директори на училища в областния град са назначени Лидия Педалова на Професионалната Гимназия по Туризъм „Александър Паскалев“, за поста в Професионална Гимназия по Лека Промишленост "Райна Княгиня" е спечелила досегашната директорка – Траяна Николова. За директор на НУ „Г. С. Раковски“ в Хасково е Диана Антонова, а на чело на ОУ „Никола Вапцаров“ ще е Димитрина Димитрова.

В село Узунджово Тоска Бойчева ще ръководи ОУ „Любен Каравелов, а в Тополовград Божана Георгиева поема СУ „Д-р Петър Берон“, ОУ „Христо Ботев“ – село Хлябово ще се ръководи от Тодорка Арнаудова на чело на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Жълти бряг ще бъде Радка Стоилова, а НУ „Захари Стоянов“ в Любимец поема Таня Тошева.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини