40 изпълнители с 10 концерта на фестивала „Хасково джаз“

    Предстои 28-ото издание на фестивала „Хасково джаз“. Той ще се проведе в периода от 23 до 28 септември, съобщи основният двигател на събитието Димитър Русев – Мутата. Организатори са Община Хасково и Сдружение Джаз клуб Хасково. Подкрепен е от спонсори.

    40 изпълнители с 10 концерта на 4 сцени и един джем сейшън очакват меломаните в Хасково през следващата седмица. „След четири годишно прекъсване, заради усложненията от ковид-кризата, джем сейшъните се завръщат на импровизираните сцени на „Хасково джаз““, каза Мутата. Той с радост обяви, че предстои да посрещнем едни от най-добрите и актуални джаз музиканти от Австрия, Унгария, Турция, Испания и България.

    Австрийската група, която пристига в Хасково тази година е от първите международни партньори на „Хасково джаз“. Още от 1998 година датира музикалното приятелство между „Haezz“ и Димитър Русев - Мутата.

    Млади и перспективни музиканти от България също ще свирят в Хасково. Всеки, който иска да се наслади на джаз класиката и да чуе модерни интерпретации на гостите на „Хасково джаз“, може да посети концертите следващата седмица от понеделник до събота.

    Във фоайето на Младежки център Хасково е подредена изложба от плакати от първото до тазгодишното издание на феста. „Хасково джаз“ е едно от емблематичните събития в културния календар на Община Хасково. Входът е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини