Арест за кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и синa му

Изображение 1 от 5
    Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста за 72 часа с прокурорска мярка, научи bTV. В ареста е и синът му, а дъщерята е освободена под  парична гаранция. 
    Срещу кмета и децата му е повдигнато обвинение за организирана престъпна група, във връзка с изградените с евросредства къщи за гости в Минерални бани.
     
    Комисията за противодействие на корупцията и Софийската градска прокуратурата  влязоха в община Минерални бани и в семейния хотел на кмета на общината.
     
    Акцията е по линията на усвоени евросредства. Обиските в кметския хотел и в общината прекъснаха командирровка на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер в чужбина.
     
    Мюмюн Искендер бе единственият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.
     
    Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г.
    Източник: bTV

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ай
      Айлин
      37 -2
      10:30, 21 сеп 2024
      Естествено,че всичките им богатства не са с честни пари!Има ли смисъл да се коментира.Не само Искендер,а всички са крадци.Не може с една заплата,дори и кметска,да строиш палати,хотели,къщи,вили за милиони.Аз не зная да има политик в България,особено от ДПС,без значение на етноса да е само на заплата.
    • 2
      Ан
      антимишок
      1 -2
      12:12, 21 сеп 2024
      Храни Прасе да те лае......
    • 3
      Ох става интересно
    • 4
      И
      И
      1 0
      12:24, 21 сеп 2024
      Всичко е измама , тоест реклама по всякакъв начин.
    • 5
      Пи
      Пича с Москвича
      1 0
      12:27, 21 сеп 2024
      След излизането си от ареста ще е въръл защитник на Делян Пеевски гаранция.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини