Полицейска акция срещу изборната търговия се проведе в 3 хасковски общини

    Специализирана полицейска операция срещу изборната търговия се проведе на територията на 3 хасковски общини. Служители на Полицията съвместно с Жандармерията извършваха проверки в Харманли, Симеоновград и Маджарово. До обяд нарушения не бяха открити.

    Специализираната полицейска операция в Харманли започна рано тази сутрин, когато органите на реда застанаха на входа на ромския квартал „Маламар дере“. Проверки се извършваха на всички шофьори. Щателно се претърсваха автомобилите, а шофьорите бяха тествани не само за алкохол, но и за наркотици.

    Във вътрешността на квартала се проверяваха частни адреси, търговски обекти и други места, за които се предполага, че се извършва престъпна дейност. В операцията са включени максимален брой служители на реда.

    „Специализираната полицейска операция се провежда съвместно с ГД „Жандармерия.“ Целта като цяло е противодействие на престъпления, опазване на обществения ред и най-вече гарантиране на политическите права на гражданите. Акцията ще продължи до края на изборите“, обясни началникът на РУ-Харманли Димитър Христозов.

    Жителите на квартала са категорични, че в Харманли предизборна търговия няма. Повечето от хората посочиха, че въпреки големия брой избори през последните години, пари не са им предлагани нито в миналото, нито сега. Те одобриха засиленото полицейско присъствие.

    „Трябва да има подобни операции, за да няма купуване на гласове, така е по-добре според мен“, коментира младо момиче, което влезе в близкия магазин.

    Сходна специализирана полицейска операция се проведе и в Симеоновград, откъдето беше подаден първият официален сигнал за изборна търговия в края на миналата седмица. Засилено полицейско присъствие имаше и в Маджарово.

     

     

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини