Почерпен младеж без книжка обърна кола и рани бебе и две тийнеджърки

Четирима души пострадаха при две катастрофи в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Непълнолетен и употребил алкохол водач е причинил произшествие на пътя между Димитровград и село Бряст. На 20-и в 16:45 часа 17-годишен от Димитровград е подкарал „Мерцедес“, на който е загубил контрола, излязъл е вляво по посоката си на движение и се е преобърнал в дере. Вследствие от това са пострадали две момичета на по 15 г. и возещото се отзад момченце на 1 г., всички от село Злато поле, които са прегледани и освободени за домашно лечение. Извършената на неправоспособния водач проба за алкохол отчела 0,53 промила. Съставени са му 2 акта, образувано е досъдебно производство.

Моторист е пострадал леко при произшествие на пътя между стамболовските села Маджари и Силен. На 22-и в 21:30 часа, 29-годишен от село Лясковец е подкарал мотоциклет „Сузуки“, на който е загубил управлението, напуснал е платното и се е ударил в крайпътна канавка. Момчето е настанено в МБАЛ Хасково за лечение, без опасност за живота.

Водач с алкохол е заловен да шофира в Хасково на 20-и. Униформените служители са спрели на булевард „Васил Левски“ за проверка 55-годишен с леката си кола „Пежо“. Използваният дрегер показал 1,85 промила алкохол в издишания въздух.

На следващия ден в Свиленград също е хванат с алкохол 38-годишен от града. Той се е движил с „Фолксваген“ по пътя от ГКПП-то към село Капитан Андреево, когато излязъл от него и се преобърнал в канавка. Установило се, че е неправоспособен и е с 1,55 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба и такава за дрога.

Серията от употребили алкохол водачи продължила и на 22-и. В хасковското село Маслиново е заловен 36-годишен кърджалиец, шофиращ „Ауди“ след употреба на 2,3 промила алкохол. Той също е отказал кръвна проба. По всички случаи са заведени бързи производства, а мярката на провинилите се водачи е била задържане до 24 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини