На 4 октомври 2024 г. в Перник ще се състои първото издание на „Панорама на спорта“

На 4 октомври 2024 г. в Перник ще се състои първото издание на „Панорама на спорта“. Събитието, организирано от Община Перник, ще събере множество спортни клубове и специални гости, сред които и олимпийската шампионка от олимпиадата в Токио Лаура Траатс, като ще предостави възможност за запознаване с 27 различни спорта и възможности за записване на тренировки.
Перничани и гостите на града ни ще могат да разгледат рекламни шатри, където ще бъдат представени разнообразни видове спорт, сред които: алпинизъм, баскетбол, волейбол, бокс, борба, гребане, джудо, карате, тенис, тенис на маса, спортна гимнастика, акробатика, айкидо и други. Това ще бъде и шанс за децата да открият спорта, който най-добре отговаря на техните интереси и възможности. Заедно със спортните клубове в изложението ще участват СУ „Олимпиец“, Международен младежки център – Перник и ЦПЛР-ОДК.
Един от основните акценти на събитието е участието в Световния пробег на мира, най-голямата инициатива за мир в света. Участниците в пробега ще пристигнат със запален факел – символ на надеждата за мир. Заедно с тях жителите на Перник ще имат възможност да направят няколко символични крачки, присъединявайки се към хилядите хора по света, които са изразили своите искрени пожелания за мир чрез този факел.
Срещата с участниците в Световния пробег на мира обещава да бъде изпълнена с позитивна енергия и вдъхновение.
Събитието ще предложи множество забавления за децата, включително щафетни игри и масов нощен пробег, който ще обедини участници от всички възрасти.
Програма на събитието
• 12:00 – 13:00 ч.: Посрещане на Световния пробег на мира в двора на ОУ „Св. Иван Рилски“.
• 14:00 ч.: Официално откриване пред Двореца на културата.
• 14:30 ч.: Демонстрации на различни видове спорт в района около Двореца на културата.
• 15:00 ч.: - Забавни щафетни игри и демонстрации по лека атлетика на различни полигони.
• 18:00 ч.: Официално закриване среща с Лаура Траатс, олимпийска шампионка по художествена гимнастика.
• 20:00 ч.: Старт на масов нощен пробег (1200 м) със светещи гривни.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини