В Кърджали бе даден старт на международното състезание „Офроуд 4x4“

Изображение 1 от 5

    В Кърджали бе даден старт на международното състезание „Офроуд 4x4“, втори кръг от Grand Prix на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм. То ще се проведе в рамките на три дни.

    Официалното откриване бе дадено пред сградата общината от заместник кмета Веселина Тихомирова.

    “Днешното събитие събира не само най-добрите състезатели в този спорт, но и любители на високите скорости и на адреналина готови да се потопят в динамиката на офроуда“, сподели Тихомирова при откриването на състезанието. Тя изказа още благодарност на организаторите - Автомобилен спортен клуб „Рали Офроуд Тийм – Кърджали”, на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, на всички партньори и спонсори

    Над 50 мощни автомобила с участници от цялата страна тръгнаха към първото си трасе в района на село Айрово край Кърджали. Те ще покажат майсторство и издръжливост в категориите „трофи“, „стандарт“, „модифицирани“ и „прототип“. Очаква се в следващите дни да се включат и екипажи от Турция и Гърция.

    “Трасетата в определените класове са бързи, в други класове са много хард и с много екстремни ситуации и опъване на лебедки. Мислене в самите екстреми и това най-вече на състезател и навигатор , защото са екип“, посочи съорганизаторът на събитието Йосиф Лагадов и допълни, че и изключително впечатлен от трасетата в района на Кърджали.

    “Така сме ги предвидили трасетата в състезанието да приключва до14ч за да може, който иска да посети и обектите около вас, туристическите“

    Вторият ден от състезанието ще протече на трасета в района на Джебел.Финалните серии на всички класове са на 29 септември - неделя, когато победителите ще получат отличия за представянето си.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини