Емералд Фенел ще режисира „Брулени хълмове“ с Марго Роби и Джейкъб Елорди

Все повече ни се случва да имаме възможност да кажем, че проследяваме цялата филмография на известни и успешни режисьори в реално време – от първия им филм и всеки следващ. В случаят с Емералд Фенел, това е много вълнуващо, защото смятаме, че тя е артист с изключително ясна визия за това какво кино иска да прави и докато то може да не е за всеки, все пак трябва да бъде оценявано.

Именно и заради това донякъде се учудихме, когато разбрахме, че Фенел е избрала третият ѝ филм да бъде адаптация на един от най-известните англезични романи в историята – Брулени хълмове (Wuthering Heights) на Емили Бронте. Предишните два филма на Фенел – Момиче с потенциал и Saltburn, бяха безапелационно оригинални истории, а обикновено режисьорите започват с адаптациите, а после преминават към оригиналните концепции.

Във всеки случай Фенел обяви, че ще адаптира Брулени хълмове и вече е подбрала каста си – в главните роли на Катрин и Хийтклиф ще влязат Марго Роби и Джейкъб Елорди. Елорди вече един път беше режисиран от Фенел в Saltburn, но двете с Роби всъщност работят по всички досегашни филми на режисьорката, просто зад кулисите –компанията на Роби LuckyChap продуцира и двата досегашни проекта. Без съмнение това ползотворно партньорство беше само въпрос на време и да се превърне в екранна колаборация и Роби да се постави под режисурата на Фенел.

Брулени хълмове е един от най-популярните и до ден днешен класически готически английски романи. Историята разказва за отношенията на две семейства през XIX век в Англия, а главните персонажи са Катрин и Хийтклиф, които преживяват бурна и хаотична любов, която помита всички останали. Около тях има и много други герои, чието кастване ще очакваме с нетърпение.

Абсолютната истина е, че напълно виждаме защо Емералд Фенел е избрала да се занимава точно с тази история – темите на книгата са основно за любов, обсесия, ревност, манипулация и отмъщение – всичките неща, с които знаем, че Фенел обича да се занимава. А световните класики търпят много различни адаптации и преразглеждания и всеки има възможността да си избере своите любими.

Филмът се очаква през 2026 г.

Източник: http://operationkino.net/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини